Με πλήγωσε ένας άγνωστος...

Είναι από τις ελάχιστες φορές στη ζωή μου που ένας παντελώς άγνωστος σε εμένα και εννοώ προσωπικά, με έχει ''πληγώσει'' όπως λένε τα κανάλια, για την ακρίβεια έχω θυμώσει και στεναχωρηθεί με την έξοδο του από τα πολιτικά πράγματα της χώρας σε αντίθεση με τις προσδοκίες που ο ίδιος είχε δημιουργήσει.
Ο πρώην πρωθυπουργός ανέλαβε με ΄΄τσαμπουκά'' την πρωθυπουργία, κέρδισε το Euro 2004, διοργάνωσε φοβερούς Ολυμπιακούς αγώνες και αμέσως μετά έφερε το νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο, κάτι που χτύπαγε βαθιά την λεγόμενη διαπλοκή στην χώρα αυτή.
Και όταν λέω βαθιά το εννοώ και οποιοσδήποτε με ελάχιστη γνώση της αγοράς θα συμφωνήσει μαζί μου. Αρκεί να ψάξει στο βάθος του χρόνου για πιέσεις μέσω εφημερίδων, τηλεοράσεων και άλλων για ανάληψη δημοσίων έργων, την μεγαλύτερη πληγή της χώρας ίσως διαχρονικά και με ένα γενναίο ποσοστό ευθύνης στην μετέπειτα χρεοκοπία της Ελλάδας.
Εν πάσι περιπτώσει ένας άνεμος αλλαγής φύσηξε στην χώρα εκείνο τον Σεπτέμβρη του 2004 και όλοι μιλούσαν για μια πραγματική αλλαγή πλεύσης.

Τι συνέβη μετά?...
Ήρθε το στραπάτσο της απόρριψης του νομοσχεδίου από την ΕΕ. Έπειτα και για έναν απροσδιόριστο λόγο όλα άρχισαν να στραβώνουν.

Κάνοντας μια παύση να σκεφτώ γιατί έγινε αυτό πέφτω επάνω στο βιογραφικό του Κώστα Καραμανλή. Σπουδές και διδακτορικό στις πολιτικές επιστήμες. Κατόπιν ενασχόληση με τα ''κοινά'' της νεολαίας της Ν.Δ από το 1974 εώς και το 1989, οπού εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής. Από κει και πέρα καταλαμβάνει τα έδρανα της βουλής ανελλιπώς ως και σήμερα ως βουλευτής, πρόεδρος του κινήματος και τέλος πρωθυπουργός.

Η αλήθεια είναι ότι οποιοσδήποτε σοβαρός μάνατζερ δεν θα προσλάμβανε έναν άνθρωπο σαν το Καραμανλή στην επιχείρηση του το 2004 με μόνη επαγγελματική εμπειρία τα συνδικαλιστικά της ΟΝΝΕΔ!. Και όμως έγινε το απίστευτο, τον προσέλαβαν οι πολίτες σαν πρωθυπουργό της χώρας!

Πολλοί νιώθουν άσχημα για το επίθετό τους αλλά νομίζω κανείς τόσο όσο ο πρώην πρωθυπουργός. Σε όλη του τη ζωή σπρώχνεται να ασχοληθεί με πράγματα που δεν ήθελε. Είναι προφανώς ο δούρειος ίππος ανθρώπων που τον έβαζαν μπροστά για να αναλάβουν οι ίδιοι την εξουσία και να αλλάξουν την ζωή τους.
Όπου και να δεις από εκείνον τον Σεπτέμβρη του 2004 και μετά στην κυβέρνηση Καραμανλή βλέπεις μόνο σκάνδαλα. Τον περιτριγυρίζουν άνθρωποι με μόνο σκοπό να αυξήσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς . Τον ''γράφουν''μπροστά στα μάτια του και εκείνος κοιτάζει απαθής και άβουλος σαν να βλέπει χολιγουντιανή ταινία.
Αυτοί που τον στηρίξανε από την αρχή είναι και οι σκοτεινοί άνθρωποι του Δούρειου ίππου της Εξουσίας. Τον ήξεραν καλά και τους έκανε απόλυτα για τον σκοπό τους. Μόνο που έλλειπε να πειστούν και οι πολίτες.

Και αυτούς όμως του ήξεραν καλά. ''Δώστους έναν Καραμανλή ή έναν Παπανδρέου'' έλεγαν ''και πάρτους την ψυχή''. Και φυσικά είχαν απόλυτο δίκιο. Τους τον έδωσαν και τα πήραν όλα.

Όχι φυσικά ότι ο Πρώην είναι άμοιρος ευθυνών. Ούτε και ο λαός που τον ψήφισε.

Οccam's razor είναι η επιστημονική αρχή που λέει ότι η πιο απλή εξήγηση είναι συνήθως η πιο σωστή. Η πιο απλή εξήγηση για όλα τα παραπάνω είναι ένας λαός που βαριέται, ένας ηγέτης κενός περιεχομένου και μια ''ομάδα'' που ταιριάζει τα δύο παραπάνω.
Το αποτέλεσμα είναι συνήθως το Δ.Ν.Τ ή κάτι παρεμφερές,  εξαθλίωση για την πλειοψηφία της μάζας και φουσκωμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ελβετία σε ονόματα ηρώων του Disney.

Ο λαός πρέπει κάποια στιγμή να μάθει να σκέφτεται. Και αν δεν του δίνει το προνόμιο αυτό η ''εξουσία'' μέσω της γενικής παιδείας πρέπει να το αρπάζει μόνος του. Είναι η ευθύνη που έχουμε απέναντι στον συνάνθρωπο, στη ζωή μας. Έτσι στα μάτια πολλών είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για την φονική τριάδα που περιγράφεται παραπάνω και έλαβε σάρκα και οστά στα χώματα μας παραπάνω από μια φορές τα τελευταία 35 χρόνια. Λαός που άγεται και φέρεται από αεριτζήδες, ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου, τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και δεν τις διαμορφώνει.

Όμως πάντα και για απροσδιόριστους λόγους επέρχεται η ισορροπία. Κάποιες φορές τραγικά κάποιες άλλες αναίμακτα. Όλοι και πρώτοι από όλους οι πολιτικοί του σήμερα, εύχονται αυτό να γίνει αναίμακτα. Θα δούμε.....

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη