Οι καιροί για δάκρυα έχουν περάσει

Το κράτος είναι κάκιστος επιχειρηματίας. Το έχει αποδείξει στην πράξη πάμπολλες φορές και το δείχνει ακόμη και σήμερα. Κουμάντο στις ΔΕΚΟ κάνουν οι συνδικαλιστές και οι κάθε λογής κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι, ''αγαπημένοι'' των κομμάτων εξουσίας. Τα ελλείμματα και τα χρέη είναι αστρονομικά και επιτρέπουν στους εκλεκτούς όλα αυτά τα χρόνια να ''χτίζουν'' κοινωνικές πολιτικές και να πίνουν εις υγεία των κορόιδων.

Χρόνια τώρα η κρατική μηχανή σε στιγμές ταμειακών ''σφιξιμάτων'' ξεφορτώνεται κρατικά χαρτιά μέσω χρηματιστηρίου (ΟΤΕ) για να πληρώσει άλλα ανελαστικά έξοδα. Ταυτόχρονα εφαρμόζει την ίδια χαλαρή πολιτική που διαλύει τους ισολογισμούς των ΔΕΚΟ και τους χρεώνει ανεξέλεγκτα. Επίσης δεν ξεχνάμε τους ασύδοτους διορισμούς που ''βγάζανε'' κυβερνήσεις και χαντάκωναν οριστικά κάθε καλή προοπτική που είχε μια εταιρία...
Πάντοτε βέβαια η στιγμή της πώλησης έρχεται σε δύσκολους καιρούς, με τις τιμές στα Τάρταρα, αποδεικνύοντας ότι ούτε για αυτό δεν είναι ικανοί, για μια συμφέρουσα και επικερδή πώληση. Αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται σε τιμή 38% μικρότερη από την τρέχουσα, που είναι ήδη χαμηλή, και φαίνεται να το ''σκέφτονται''και να δακρύζουν.

Οι καιροί για δάκρυα έχουν παρέλθει. Τα δάκρυα έπρεπε να τα ρίχναμε όταν ο ΟΣΕ ''έχτιζε'' το τεράστιο χρέος των 10 δις ευρώ και βούλιαζε την οικονομία μας, καλώντας το ΔΝΤ στην χώρα μια ώρα αρχύτερα, και όχι τώρα. Τώρα είναι καιρός για καλές διαπραγματεύσεις και ξεκαθάρισμα σκηνικού. Οι ''κακοί'' στην φυλακή και οι ''καλοί'' στον αγώνα για ένα πραγματικά καλύτερο αύριο.

1 Σχόλια

  1. Αν έχει αποτύχει το κράτος, σημαίνει ότι έχουμε αποτύχει εμείς. Και τι να κάνουμε σ' αυτήν την περίπτωση; Να φέρουμε τους Κινέζους και το ΔΝΤ να μας οργανώσουν τα λιμάνια και την καθημερινότητά μας;
    Άποψή μου, είναι ότι πρέπει να ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ όλοι οι πολιτικοί που πρόδοσαν και ξεπούλησαν με σχέδιο την Ελλάδα και να μη χρεωθούμε εμείς οι νέοι τη ρετσινιά των κυβερνώντων. Είναι αυτό που λέω κι εγώ στο blog μου ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΈΟΙ ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΩΜΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΕΗΑΤΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ! ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!!!(και μεταξύ μας, πιστεύω ότι ο μέγας προδότης σ' αυτόν τον τόπο, θα αποδειχθεί ότι ήταν ο Σημίτης...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη