Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010
Όπως το υποθέσαμε στο άρθρο της 21 Ιουλίου ο Γ. Αγγέλου δηλώνει οτι αδυνατεί να καταβάλει την εγγύηση που του επιβλήθηκε. Αντιγράφω απο την καθημερινή θέτωντας ένα μόνο απλό ερώτημα. Όσοι ασχολούνται με θέματα δικαστηρίων, δικών κλπ γνωρίζουν οτι πάντοτε οι περιοριστικοί όροι είναι οι εξής τρείς : απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα, χρηματική εγγύηση και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κάθε 15 ή 30 ημέρες. Ο δεύτερος με τον τρίτο όρο είναι αλληλένδετοι καθώς το σκεπτικό είναι οτι <<επειδή φοβάμαι μην φύγεις απο τη χώρα θέλω να σε βλέπω κάθε 15 ημέρες>>. Κατα παράξενη σύμπτωση ο τρίτος όρος δεν επιβλήθηκε σε κανένα απο τα πολιτικά πρόσωπα που απασχολούν τελευταία την δημοσιότητα, δηλ Αγγέλου, Μαντέλη και Τσουκάτο. Τυχαίο; Δεν νομίζω, απλά είναι ένας ακόμα διαχωρισμός μεταξύ πολιτικών και πολιτών. Αυτή τη φορά όμως δεν προέρχεται απο κανένα σύνταγμα ή νόμο αλλα καθαρά απο τον χώρο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.
Ακολουθεί το δημοσίευμα της καθημερινής :

Οι συνήγοροι του Γ. Αγγέλου υποστηρίζουν ότι ο κατηγορούμενος δεν μπορεί να καταβάλει το ποσό των 400.000 ευρώ. Προσφυγή ενώπιον της εφέτη ειδικής ανακρίτριας κ. Ελένης Καλού, κατέθεσε διά των συνηγόρων του ο κ. Γιάννης Αγγέλου, κατηγορούμενος στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, με την οποία ζητεί την άρση ή αλλιώς τη μείωση της χρηματικής εγγύησης των 400 χιλιάδων ευρώ, που του έχει επιβληθεί.

Ο διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού υποστηρίζει στην αίτησή του ότι αδυνατεί να καταβάλει την εγγυοδοσία που του επιβλήθηκε, περιγράφει την οικονομική του κατάσταση από την οποία προκύπτει, όπως αναφέρει, δυσχέρεια καταβολής αυτού του ποσού, αναφέρεται στην ηθική του κατάσταση (δημόσιο πρόσωπο, δημόσιος υπάλληλος) και τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η τόσο υψηλή χρηματική εγγύηση παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας.

Ο κ. Αγγέλου απολογήθηκε την Τρίτη, 20 Ιουλίου, για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απιστία υπουργού και αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και της εισαγγελέως κ. Τσατάνη, με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματικής εγγυοδοσίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα φιλικα blogs με μια ματια

Keep blogging

Most shared

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ BLOG

2 9 - 2 6

''Το μέλλον είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος των ανθρώπων χωρίς διορατικότητα''

επικοινωνία a2926z@gmail.com

TRANSLATE

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα*

Email
Θέμα

Μήνυμα*

Upload a File

Recent Post

Blogger WidgetsRecent Posts Widget for Blogger

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ

Follow us

Αναγνώστες

Από το Blogger.