Κυριακή, 25 Ιουλίου 2010
Απεργία διαρκείας από αύριο τα μεσάνυχτα εξήγγειλαν οι οδηγοί φορτηγών και βυτιοφόρων, αντιδρώντας στο «άνοιγμα» του κλειστού επαγγέλματος των οδικών εμπορευματικών μεταφορών και στη δημιουργία εταιρειών οδικού μεταφορέα. Σε ανακοίνωσή τους, οι Ιδιοκτήτες Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης κατηγορούν το υπουργείο Μεταφορών για αιφνιδιασμό!!! διαβάζω στα ΝΕΑ.

Οι άνθρωποι πλήρωσαν για τις άδειες ακριβά. Αλλα τί να κάνουμε, επειδή πλήρωσαν αυτοί μια φορά θα πληρώνουμε εμείς αιώνια; Ενας βασικός λόγος που δεν πέφτουν οι τιμές στην Ελλάδα είναι το κλειστό επάγγελμα των φορτηγών. Για να γίνει αντιληπτό κλειστό επάγγελμα σημαίνει για ένα δρομολόγιο Αθήνα - Πάτρα πχ με είδη super market κοστολόγιο 2000 ευρώ. Άσχετα αν το δρομολόγιο έχει πραγματικό κόστος 250 ευρώ. Τη διαφορά,που καταλήγει στην τσέπη οδηγού-κράτους, την πληρώνει το σύνηθες κορόιδο ο καταναλωτής, με τις τιμές στο ράφι.

Η παλιά Ελλάδα αρνείται οτι ήρθε η στιγμή να σταματήσει να πλουτίζει. Αρνείται να εμφανιστεί κάποιος στο παραπάνω δρομολόγιο και να πεί : <<το κάνω εγώ με 400 ευρώ>> και αντιδρά. Δεν θέλει να ισχύσει ο νόμος της προσφοράς-ζήτησης γιατί αυτό σημαίνει λιγότερα κέρδη-περισσότερη δουλειά. Είμαστε, όμως, καταδικασμένοι να πάμε μπροστά. Είμαστε καταδικασμένοι να γίνουμε Ευρώπη. Ο άλλος δρόμος είναι αυτός του θανάτου και της εξαφάνισης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα φιλικα blogs με μια ματια

Keep blogging

Most shared

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ BLOG

2 9 - 2 6

''Το μέλλον είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος των ανθρώπων χωρίς διορατικότητα''

επικοινωνία a2926z@gmail.com

TRANSLATE

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα*

Email
Θέμα

Μήνυμα*

Upload a File

Recent Post

Blogger WidgetsRecent Posts Widget for Blogger

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ

Follow us

Αναγνώστες

Από το Blogger.