Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010
Διαβάζω στα ΝΕΑ <<Οι όροι των stress tests ήταν ιδιαίτερα επαχθείς για τις ελληνικές τράπεζες καθώς, περιέλαβαν «haircut» των ελληνικών ομολόγων σε ποσοστό 23,1% έναντι μέσου όρου της ευρωζώνης, 8,5%, επιβεβαιώνοντας τα χθεσινά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για «αυστηροποίηση» των όρων την τελευταία στιγμή>>.

Haircut είναι η μείωση της αξίας των ομολόγων που θα αναγκαστεί να κάνεις ο εκδότης τους. Σε εμάς εκδότης είναι το ελληνικό δημόσιο και σύμφωνα με τα τεστ η ελληνική κυβέρνηση υπάρχει μεγάλη περίπτωση να αναγκαστεί να κόψει την αξία των ομολόγων κατά 23% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το haircut του 8,5%.

Η αλήθεια είναι ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και όσοι ξέρουν να διαβάζουν ισολογισμούς - προϋπολογισμούς το ξέρουν αυτό. Τα σενάρια για επαναδιαπραγμάτευση χρέους (εκεί εντάσσεται και η ανωτέρω είδηση) μόνο τυχαία δεν βοούν τον τελευταίο καιρό. Τέτοιες ειδήσεις απλά επιβεβαιώνουν τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή στο σύντομο μέλλον τραβάμε προς αναδιαπραγμάτευση χρέους.

1 σχόλια:

aktinidios είπε...

ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Η ΧΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΓΙΟΡΓΟΥ ΤΟΥ "ΣΩΤΗΡΑ", ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ!!
ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΝΙΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΔΙΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΚΕΓΕΤΑΙ....
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.

Δημοσίευση σχολίου

Τα φιλικα blogs με μια ματια

Keep blogging

Most shared

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ BLOG

2 9 - 2 6

''Το μέλλον είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος των ανθρώπων χωρίς διορατικότητα''

επικοινωνία a2926z@gmail.com

TRANSLATE

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα*

Email
Θέμα

Μήνυμα*

Upload a File

Recent Post

Blogger WidgetsRecent Posts Widget for Blogger

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ

Follow us

Αναγνώστες

Από το Blogger.