Τρίτη, 20 Ιουλίου 2010
Το ερώτημα υποβάλλεται σε ένα εξαιρετικό άρθρο του Γιώργου Μαντέλα στην Kαθημερινή της Κυριακής 18/7. Η τράπεζα Πειραιώς έχει λάβει μέχρι σήμερα κρατική ενίσχυση ύψους 6,2 δις ευρώ χωρίς να υπολογίζεται η ρευστότητα από την Ε.Κ.Τ. Τίθεται θέμα όχι απλά ηθικής αλλά και νομιμότητας αν με αυτά τα χρήματα μπορεί να εξαγοραστεί κρατική περιουσία.

Το ίδιο άρθρο αναφέρεται και στο θέμα της αποτίμησης καθώς υπενθυμίζει ότι η Πειραιώς με τα ίδια σχεδόν χρήματα (328 εκ.) που αγόρασε το 2006 το 7% της Αγροτικής Τράπεζας ζητά σήμερα το 77%! (371 εκ.).

Τέλος τίθεται το ερώτημα του λόγου των τελευταίων συνεχόμενων εκκλήσεων από το Υπουργείο Οικονομικών για συγχωνεύσεις τραπεζών. Αν στο μυαλό τους είχαν την πώληση της τελευταίας κρατικής τραπεζικής περιουσίας γιατί απλά δεν ενεργοποιούσαν μόνοι τους το νόμο περί αποκρατικοποιήσεων που συνεπάγεται διεθνή διαγωνισμό, κατάθεση πολλαπλών προσφορών κλπ;

Σοβαρότατα ερωτήματα που περιμένουν απάντηση. Ελπίζω ,τουλάχιστον αυτή την φορά, το κράτος να δράσει σαν ιδιώτης και να πετύχει το καλύτερο, για το συμφέρον όλων μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα φιλικα blogs με μια ματια

Keep blogging

Most shared

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ BLOG

2 9 - 2 6

''Το μέλλον είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος των ανθρώπων χωρίς διορατικότητα''

επικοινωνία a2926z@gmail.com

TRANSLATE

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα*

Email
Θέμα

Μήνυμα*

Upload a File

Recent Post

Blogger WidgetsRecent Posts Widget for Blogger

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ

Follow us

Αναγνώστες

Από το Blogger.