Παπανδρέου και μετανάστες (2005 μ.Χ)

Ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται μια άδικη επίθεση για τις θέσεις του στο μεταναστευτικό. Και λέω άδικη με την έννοια ότι ποτέ δεν έκρυψε τις βλέψεις και τις σκέψεις του για τους μετανάστες στη χώρα μας. Εκλέχτηκε πρωθυπουργός έχοντας παρουσιάσει παντού τις απόψεις του για το θέμα. Κανείς δεν δικαιολογείται να λέει <<δεν ήξερα>>. Το χειρότερο είναι οτι δυσαρεστημένοι εμφανίζονται κυρίως οι ψηφοφόροι του. Ας θυμηθούμε μαζί τι έλεγε στη βουλή τον Αύγουστο του 2005 κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ για το μεταναστευτικό, πράγματα που είναι ''κρεμασμένα'' και στην προσωπική του ιστοσελίδα :

Προτείνουμε πολιτικά δικαιώματα στο επίπεδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μετά από την πάροδο εύλογου χρόνου, για παράδειγμα μια 5ετία είναι λογική, όπου θα μπορεί πια να συμμετέχει και να ψηφίζει ο μετανάστης στις τοπικές εκλογές. Ούτως ή άλλως, ο μετανάστης συνδέεται οργανικά με την γειτονιά, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κι είναι ίσως το ιδανικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα βοηθήσουμε στην πολιτική ένταξη του μετανάστη, αλλά και στην αλληλοκατανόηση μεταξύ μεταναστών και των τοπικών κοινωνιών.

Θέλουμε την ειδική πρόβλεψη για την δεύτερη γενιά. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν υπάρχει μέριμνα για την δεύτερη γενιά μεταναστών. Και η φροντίδα για την δεύτερη γενιά, απουσιάζει τελείως από το Νομοσχέδιο της κυβέρνησης...

Προτείνομε την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα. Και αυτόματη απόκτηση, μετά την παρέλευση τριετίας, για όλα τα υπόλοιπα που είναι μαθητές στη χώρα μας.

Θεωρούμε δε ότι, η 7ετία είναι εύλογο χρονικό διάστημα για κάθε μετανάστη να υποβάλει την αίτησή του για την απόκτηση ιθαγένειας. Τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται και μεγαλώνουν στην Ελλάδα, αποτελούν ένα τεράστιο δυναμικό, που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος της χώρας μας.

Προτείνουμε την νομιμοποίηση όλων των παράνομων μεταναστών που ζουν στην χώρα μας, με συγκεκριμένα κριτήρια και διαδικασίες. Δεν μπορούμε - όπως λέει το Νομοσχέδιο - να ερχόμαστε να ζητάμε σήμερα τα δικαιολογητικά εκείνα, ή ακόμα και περισσότερα δικαιολογητικά, που ακριβώς επειδή δεν υπήρχαν, οδήγησαν σε καθεστώς παρανομίας ένα μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Βουλή των Ελλήνων, 2 Αυγούστου 2005

2 Σχόλια

  1. θυμάμαι επί ΝΔ ακόμα, μια νύχτα άκουγα την εκπομπή στο ράδιο στο ΣΚΑΪ εκείνουν τού ανθέλληνα, δεν θυμάμαι πώς τον λένε τώρα το τσογλάνι, και είχε πάρει τηλέφωνο μία και έλεγε ότι ο Τζέφρυ είναι πολύ μεγάλος πολιτικός για εμάς και δεν μάς αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εκπομπή λέγεται ανεμολόγιο και ο ανθέλλην Κωνσταντίνος Λαβίθης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη