Μέσος μισθός στη ΔΕΗ : 5.259 ευρώ!!!

Κοιτάζοντας το ενημερωτικό δελτίο Νο 5 της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προσπάθησα να πάρω μόνος μου απάντηση για το μέσο μισθό που δίνει η εταιρία στο προσωπικό της. Αναλυτικά ο μέσος μισθός θα φανεί με ένα κλικ στη φωτογραφία και είναι 5.259 ευρώ. Από κει και πέρα τι να πει κανείς. Σίγουρα δεν παίρνουν όλοι 5 χιλιάρικα θα πει κάποιος. Σύμφωνοι. Αυτό είναι το νόημα του μέσου μισθού. Ότι κάποιοι παίρνουν 2 ή 3 χιλιάρικα και κάποιοι άλλοι 8 ή 18 το μήνα.

Σκεφτείτε ότι το τελευταίο μονοπώλιο στην Ελλάδα που καλείται ΔΕΗ έχει οριακά κέρδη. Αυτό είναι και το κατάντημα πολιτικών ασυδοσίας. Προσλαμβάνουμε όσους θέλουμε και τους πληρώνουμε όσο θέλουμε. Εταιρία που εξυπηρετεί 12 εκ. ιδιώτες και 600 χιλιάδες επιχειρήσεις θα έπρεπε να είναι από τις πιο πλούσιες εταιρίες του κόσμου. Και όχι μόνο πλούσια δεν είναι αλλά ήταν για χρόνια ζημιογόνος και προβληματική.

Συμπέρασμα; Αυτά βλέπουν οι του ΔΝΤ και τους έχουν φύγει τα μαλλιά. Και απορούν πως ο κόσμος δεν έχει ξεσηκωθεί με όλα αυτά και ετοιμάζουν εκστρατείες ενημέρωσης. Ποιος κόσμος ρωτάω εγώ; Αυτός του καναπέ, του δικομματισμού και του ρουσφετιού; Αυτός θέλει πολύ σπρώξιμο και πολύ ΔΝΤ για να ξεσηκωθεί. Και ακόμα είμαστε μόνο στην αρχή.

Υ.Γ1 Η απελευθέρωση τιμών ΠΟΤΕ δεν έχει πάει τις τιμές προς τα πάνω, σας προκαλώ να μου το αποδείξετε.
Υ.Γ2 Είναι ντροπή για κάποιους να υπερασπίζονται αυτούς τους μισθούς, την ώρα που συμπατριώτες μας την βγάζουν με 700 ευρώ ή ακόμα και χωρίς δουλειά.

8 Σχόλια

  1. Εσενα ποιός είναι ο μισθός σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται οτι δεν αντιλαμβάνεσαι οτι αποτελείς ενσυνειδητα η ασυνειδατα γραναζακι του κοινωνικου αυτοματισμου.η το κανεις με σκοπό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημασία έχει ποιός είναι ο συγγραφέας και πόσα λεφτά παίρνει ή αν αυτά που λέει είναι αλήθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τιμολογιο που πληρώνουμε όλοι, όπου κι αν βρισκόμαστε είναι κοινό. Το κόστος όμως έχει τεράστιες διαφορές. Στα Νησιά η ΔΕΗ "μπαίνει μέσα" αλλά λόγω του κοινωνικού της χαρακτήρα παρέχει ηλεκτρικό. Νομίζεις ότι θα ασχολιόταν κάποιος ιδιότης με το να στείλει προσωρινά γενήτριες (που έχουν πολύ κακό βαθμό απόδοσης) στην Αίγινα μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη?

    Στον οικονομικό τομέα, όλοι οι εργαζόμενοι δουλεύουν τα χρήματα που πέρνουν όπως σε μια μεγάλη εταιρεία. Όπως π.χ. στην Ιντρακομ όπου η μισθοί είναι υψηλότεροι, έχουν και 13 + 14 μισθό.

    Με το άνοιγμα της αγοράς θα ανέβουν οι τιμές διότη δεν θα δεχτεί κανένας ιδιότης να έχει "κοινωνικό χαρακτήρα" η επιχείρησή του, με μικρό κέρδος σε σχέση με το κόστος παραγωγής, οπότε θα ζητήσουν άνοδο της τιμής της κιλοβατόρας, που θα το πετύχουν. Αυτό λιγουρεύονται εξ'άλλου.

    Το σημαντικό επίσης, είναι ότι το ρεύμα θεωρείτε πλέον "προϊόν" και όχι "αγαθό" όπως είναι το νερό. Γι'αυτό και το άνοιγμα της αγοράς. Το θέμα είναι ποιος μπορεί πλέον να ζήσει χωρίς ρεύμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σχετικά με τους μισθούς, το ποσό που βγήκε μετά τη διαίρεση που έκανες ΔΕΝ είναι σε καμία περίπτωση ο μέσος όρος των μισθών. είναι ο μέσος όρος των απολαβών του προσωπικού συμπεριλαμβάνοντας υπερωρίες, νυχτερινές βάρδιες, εργασία τα Σαββατοκύριακα, εργασία εκτός έδρας τα οποία όπως θα έπρεπε να γίνεται παντού, πληρώνονται κανονικά στην ΔΕΗ.

    Το θέμα είναι να πληρώνουν και οι άλλες εταιρείες την υπερωριακή εργασία και όχι να σταματήσουν να την πληρώνουν όσες νόμιμα το τηρούν.

    Στην τελική τι είναι αυτό που θέλουμε.. Να πληρωνόμαστε όσο δουλεύουμε ή να μην πληρώνονται όσο δουλεύουν οι υπόλοιποι για να τους εκδικηθούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. esena ti se kofti poios einai o misthos toy?oso gia to koinwniko ergo ths deh mh to peis xana giati tha me piasoun ta klamata apo th sygginisi.kala prepei na eisai kai megalos malakas!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας ενδιαφέρει ποιός είναι ο μέσος μισθός τους φίλτατε, διότι αποτελεί μια εκτίμηση ενός μισθού που (α) τον πληρώνουμε χωρίς δυνατότητα επιλογής, (β) μας επιβάλλεται μέσω της απαράδεκτης συνδικαλιστικής συμπεριφοράς τους (και δεν είναι μόνο αυτοί), (γ) απέχουν εξαιρετικά από το να αποδίδουν όσο θα έπρεπε (εδώ που μένω έχουμε σταθερά μία-δύο διακοπές το μήνα και μένω στην Αθήνα και (δ) είναι δεδομένο ότι πληρώνονται περισσότερο από όσο πρέπει και έχουν προνόμια τα οποία δεν θα έπρεπε να έχουν. Η ιδέα του να απασχολείσαι σε μια επιχείρηση που προσφέρει "ασφάλεια", δηλαδή όχι απολύσεις, έγκειται στο ότι πληρώνεσαι λίγο και εξελίσσεσαι πολύ αργά. Στην Ελλάδα, το Δημόσιο και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας ανταποκρίνονται σε μια διαφορεική ιδέα: Δουλεύουμε ελάχιστα, πληρωνόμαστε με κρυφούς τρόπους (επιδόματα) έχουμε εξασφαλίσει απίστευτα προνόμια και δεν έχουμε καμμία απολύτως επίπτωση από τις οικονομικές συγκυρίες ή τα λάθη μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει και να αλλάξει τώρα. Κι όσο για τις "υπερωρίες", έχω την εντύπωση ότι αν οι Δημοσιοϋπάλληλοι δούλευαν κανονικά και πλήρως (δηλαδή σκληρά) το οκταωράκι τους, θα περίσσευαν τόσες εργατώρες που θα έπρεπε να απολυθούν οι μισοί. Όχι να κάνουν υπερωρίες. Σε τελική ανάλυση, αφού η δουλειά στη ΔΕΗ (και στις άλλες ανάλογες υπηρεσίες) είναι τόσο σκληρή γιατί βάζουν μέσον για να εργαστούν εκεί; Γιατί παραμένουν; Αλλά ξέχασα... Υπάρχει και το κοινωνικό έργο που επιτελούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος 13 Αυγούστου, 2010 07:20
    ..Ο μέσος Έλληνας που για να νοιώθει καλά θέλει οι υπόλοιποι να είναι σε χειρότερη μοίρα από αυτόν.. Αλλά δυστυχώς δύσκολα συναντάει τέτοιυς ανθρώπους.

    Ανώνυμος 14 Αύγουστος, 2010 20:21
    Συμφωνό εν μέρει μαζί σου. Δυστυχώς η σαπίλα σε όλους τους τομείς δεν αφίνει κανένα περιθώριο για θετικές σκέψεις σε οτιδήποτε. έχεις δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη