Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Μια φίλη μου, παλιότερα, μου έλεγε για τον άντρα της που δούλευε στον ΗΣΑΠ. Μηχανικός 15 χρόνια με μισθό 1.500 ευρώ και υπερωρίες 3.500 ευρώ το μήνα. Οι υπερωρίες – οf the record- βέβαια γινόντουσαν με ουζάκι, μεζέ και καλή παρέα. Τι υπερωρία να κάνει ένας μηχανικός αν δεν υπάρχει βλάβη; Και αυτό όποτε έμενε και δεν έστριβε στο σπιτάκι του.

Ο εν λόγω φίλτατος μηχανικός είναι από αυτούς που θα ξεσηκωθούνε στα μέτρα περικοπών των μισθών των <<φτωχών πλην τιμίων μεροκαματιάρηδων μηχανικών του δημοσίου>> όπως, φαντάζομαι, θα λένε στα κανάλια.

Ο μέσος άνθρωπος θα του έλεγε <<Μεγάλε ότι άρπαξες, άρπαξες, τώρα τσιμουδιά και δίνε του, δεν θα πληρώνω μια ζωή τα τσίπουρα σου χρυσά>>. Εμείς τι να πούμε; Παρακολουθούμε έκπληκτοι στα μέσα, να ξετυλίγεται το κουβάρι της άγριας αρπαχτής. Όχι από πολιτικούς ή επιχειρηματίες αλλά από ανθρώπους της διπλανής πόρτας

1 σχόλια:

Ιδεοπηγή είπε...

Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν σίγουρα, το θέμα είναι πως και ποιοί εξέθρεψαν και κάλυψαν αυτές τις συμπεριφορές. Ο ορθολογισμός είναι χρήσιμος αρκεί να είναι και δίκαιος.

Δημοσίευση σχολίου

Τα φιλικα blogs με μια ματια

Keep blogging

Most shared

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ BLOG

2 9 - 2 6

''Το μέλλον είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος των ανθρώπων χωρίς διορατικότητα''

επικοινωνία a2926z@gmail.com

TRANSLATE

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα*

Email
Θέμα

Μήνυμα*

Upload a File

Recent Post

Blogger WidgetsRecent Posts Widget for Blogger

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ

Follow us

Αναγνώστες

Από το Blogger.