Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010
Το Ουράνιο Τόξο, διαβάζω στη Wikipedia, είναι ένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, με έδρα τη Φλώρινα, που εκπροσωπεί μία ομάδα Σλαβόφωνων (δίγλωσων) της βόρειας Ελλάδας. Βασικός στόχος του κόμματος είναι η αναγνώριση αυτών των Σλαβόφωνων ως εθνική Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Στον σκοπό τους αυτό, όπως φαντάζεστε, βρήκαν υποστήριξη από ΜΚΟ που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικώς.

Στις 14 Οκτωβρίου 1997 έγινε η περίφημη δίκη των <<τεσσάρων>> του κόμματος στην Φλώρινα. Η ιστορία εν συντομία έχει ως εξής : Τέσσερα πρωτοπαλίκαρα του κόμματος ανήρτησαν ένα πανό στα Ελληνικά και στα ‘’Μακεδονικά’’ έξω από τα γραφεία τους στη Φλώρινα. Υπήρξε αντίδραση μελών του δημοτικού συμβουλίου και ιερέων της περιοχής και προκλήθηκαν επεισόδια.

Πριν την διεξαγωγή της δίκης έπιασαν δουλειά οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Μια απ’ αυτές ήταν και η ‘’ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ’’ που υπερασπίσθηκε σθεναρά τη ''μακεδονική μειονότητα'' της Ελλάδος κατά τα γραφόμενα τους, παρ’ όλο που τέτοια έννοια δεν υπάρχει, ούτε βεβαίως υπήρχε τότε, στο διεθνές δίκαιο...

Εξέδωσαν Δελτία Τύπου κινητοποιώντας της επιμέρους κοινότητες του Ελσίνκι διεθνώς και ζητώντας βοήθεια. Αυτές βεβαίως ανταποκρίθηκαν και σύσσωμοι μαζί με τον Συνασπισμό της Αριστεράς εξέδωσαν φαρμακερές ανακοινώσεις εναντίον της Ελληνικής κυβέρνησης που <<δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα>> όπως έγραφαν τότε!

Μετά απ’ όλα αυτά θέλω να μαντέψετε ποιο είναι το ιδρυτικό μέλος της ανωτέρω ΜΚΟ με την πλούσια δράση στην Ελλάδα και την ολόψυχη υποστήριξη της ''μακεδονικής μειονότητας'' στους δύσκολους εκείνους καιρούς. Σωστά μαντέψατε! Είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός που με καμάρι το αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα όπως βλέπετε και στη σχετική φώτο. Το πιο αστείο βέβαια, και το αστείο γράφετε με την τραγικότερη των εννοιών του, είναι οτι ο Γιώργος Παπανδρέου τις ημέρες εκείνες της δίκης ήταν αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών...1 σχόλια:

η Τοξότισσα είπε...

Προφανώς από ανθρωπολογία δεν γνωρίζουν τίποτε οι τύποι... βλέπε Πουλιανό και περί "σλαβόφωνων" ή "τουρκόφωνων" ελλήνων. Το να μιλά κανείς σλαβικά δεν σημαίνει πως είναι σλάβος. Ένα το κρατούμενο. Το ότι πατούν στην αμάθεια του κόσμου για να εξυπηρετήσουν την αφαίμαξη των Ελλήνων και επιπλέον να δημιουργούν επισόδεια είναι εργαλείο της προπαγάνδας τους αιώνιο... Και τρίτον πάντοτε φρόντιζαν οι "επικυρίαρχοι" να ορίζουν τα σύνορα ενός κράτους έτσι ώστε χωριά του ενός έθνους να μένουν εντός του άλλου και αντίστροφα, ώστε στη κατάλληλη στιγμή να χρησιμεύουν για προβοκατόρικες κινήσεις και ανάφλεξη "επισοδείων" ακριβώς για να έχουν να μιλούν για "μειονότητες"... Κατασκευάσματα όλα ενός σχιζοφρενικού κόσμου που διευρύνεται εις βάρος του ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Δημοσίευση σχολίου

Τα φιλικα blogs με μια ματια

Keep blogging

Most shared

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ BLOG

2 9 - 2 6

''Το μέλλον είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος των ανθρώπων χωρίς διορατικότητα''

επικοινωνία a2926z@gmail.com

TRANSLATE

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα*

Email
Θέμα

Μήνυμα*

Upload a File

Recent Post

Blogger WidgetsRecent Posts Widget for Blogger

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ

Follow us

Αναγνώστες

Από το Blogger.