Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2010
Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, ο κ. Κάμκαρ έδειξε πόσο εύκολο είναι για ένα χάκερ να εντοπίσει τη θέση κάποιου με ακρίβεια ελάχιστων μέτρων. «Η ιδιωτικότητα πέθανε. Λυπάμαι», δήλωσε ο χάκερ μετά το τέλος της επίδειξης.

Ο Μίκο Χαϊπόνεν, ερευνητής της εταιρείας ασφάλειας F Secure, παρακολούθησε την παρουσίαση, την οποία χαρακτήρισε «εξόχως ενδιαφέρουσα». «Η σκέψη ότι κάποιος, κάπου στο Διαδίκτυο, μπορεί να βρει πού είμαστε είναι αρκετά τρομακτική», δήλωσε, επιβεβαιώνοντας ότι «σενάρια τέτοιων επιθέσεων μπορεί να υλοποιηθούν εναντίον απλών χρηστών».

«Το γεγονός ότι βάσεις δεδομένων, όπως το StreetView ή το Skyhook, μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να γίνουν τέτοιες επιθέσεις, υπογραμμίζει την υπευθυνότητα που πρέπει να δείξουν οι εταιρείες που συλλέγουν τέτοια δεδομένα», τόνισε ο κ. Χαϊπόνεν...

Η επίδειξη της επίθεσης από τον Σάμι Κάμκαρ έγινε στο Λας Βέγκας των Η.Π.Α., κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο Black Hat, σε μια θεματική ενότητα με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πώς γνώρισα την κοπέλα σου».

Το 2005, ο κ. Κάμκαρ δημιούργησε ένα «σκουλήκι» που εκμεταλλεύεται αδυναμίες ασφαλείας στα προγράμματα πλοήγησης, για να συγκεντρώσει μέσα σε μια ημέρα περισσότερους από ένα εκατομμύριο φίλους στο MySpace.

Οι αρχές άσκησαν εναντίον του ποινική δίωξη και του επέβαλαν χρηματικό πρόστιμο και 3μηνη κοινωνική εργασία. Επίσης, του απαγορεύτηκε η χρήση του Ίντερνετ για προσωπικούς σκοπούς για ακαθόριστο χρονικό διάστημα.
πηγή
ΝΕΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα φιλικα blogs με μια ματια

Keep blogging

Most shared

ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ BLOG

2 9 - 2 6

''Το μέλλον είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος των ανθρώπων χωρίς διορατικότητα''

επικοινωνία a2926z@gmail.com

TRANSLATE

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΣΧΟΛΙΑ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα*

Email
Θέμα

Μήνυμα*

Upload a File

Recent Post

Blogger WidgetsRecent Posts Widget for Blogger

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ

Follow us

Αναγνώστες

Από το Blogger.