Ριζοσπάστης : Το μοναδικό έντυπο παγκοσμίως που θεωρεί τον ΟΣΕ ''φιλέτο''!!!

10 Σχόλια

  1. Βρε κατακαημένοι γιατί σάς υβρίζω συνέχεια και σας λέω φιλοκυβερνητικούς;

    Ο ΟΣΕ έχει πρόβλημα σαν επιχείρησι λόγω υπαλλήλων και μισθών ΑΛΛΑ είναι ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ιδιοκτήτης ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΗΣ.Καταλάβατε τώρα γιατί θέλει ο Τζέφρυ σας να τον παραδώση άνευ όρων στις ΑΓΟΡΕΣ;

    Αλλά πασοκικό γλειψοκυβερνητικό είναι το μπλογκ.Προφανώς έχετε σχέσι με το G700.

    Απανωτές αναρτήσεις βάζετε και χειροκροτάτε το ΠΑκιστανικό ΣΟμαλικό Κεμαλικό κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε ανώνυμε.
    Σε αυτό το μπλοκ το δικαίωμα σου να μας βρίζεις ελεύθερα είναι αδιαπραγμάτευτο.

    Θέλω να σου πω όμως ότι μπερδεύεις μερικά πράγματα. Κατ' αρχάς την οικονομία με την πολιτική.
    Αυτό το μπλοκ είναι ακομμάτιστο.
    Οτιδήποτε έχουμε να πούμε το λέμε στα πλαίσια της σωστής οικονομικής λειτουργίας της χώρας.
    αυτό θέλεις το πιστεύεις, δεν θέλεις πέτα το στα σκουπίδια.

    Πάμε στην ουσία τώρα. Γράφεις : ''Ο ΟΣΕ έχει πρόβλημα σαν επιχείρησι λόγω υπαλλήλων και μισθών ''και το προσπερνάς σαν να είναι κάτι απλοϊκό. Θα πληρώνεις τη ζημιά από την τσέπη σου? Δηλαδή αν το κράτος σου ζητάει 1500 ευρώ το μήνα θα τα δίνεις για να καλύπτεις απλά τις ζημιές μισθοδοσίας? Εγώ δεν τα δίνω για να καλοπερνάνε όλα τα κοπρόσκυλα στην υγειά μου. Ή πιστεύεις ότι θα λυθεί ένα πρόβλημα που δεν λύθηκε 35 χρόνια? Ή απλά δεν σε νοιάζει? Αυτό και το πιθανότερο.

    Δεύτερον. Η οποιαδήποτε συμφωνία αγοράς επιχειρήσεων δεν γίνεται στο πόδι. Δηλαδή επειδή χρωστάει ο ΟΣΕ 10 δις κάποιος θα πάρει δωρεάν την ΕΘΝΙΚΗ ΓΗ που λες ότι κατέχει. Οτιδήποτε προς πώληση αποτιμάται και διαπραγματεύεται. Δεν έχω ιδέα αν θα πουλήσει ΕΘΝΙΚΗ ΓΗ αλλά δεν βλέπω και τους επενδυτές να κάνουν ουρά για να την αγοράσουν.

    ΕΘΝΙΚΗ ΓΗ έχουν και τα αυθαίρετα, είσαι να πάμε να τα γκρεμίσουμε για να μην ξεπουλάμε την ΕΘΝΙΚΗ ΓΗ?

    Καλό θα ήταν πριν μιλάς να γνωρίζεις πως λειτουργούν τα πράγματα αλλιώς αυτά που λες είναι για τις θείτσες στο χωριό και παραπέρα δεν πάνε. Αν θέλεις να μιλάς έτσι οκ, κανένα πρόβλημα. Δεν θα μπορέσεις ποτέ να αλλάξεις, ούτε και να επηρεάσεις τίποτε. Απλά όσοι σε ακούνε θα σε τοποθετούνε στην απέναντι όχθη, αυτών που τα αρπάζουν από το δημόσιο και θέλουν να τα αρπάζουν εσαεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Η οποιαδήποτε συμφωνία αγοράς επιχειρήσεων δεν γίνεται στο πόδι. Δηλαδή επειδή χρωστάει ο ΟΣΕ 10 δις κάποιος θα πάρει δωρεάν την ΕΘΝΙΚΗ ΓΗ που λες ότι κατέχει. Οτιδήποτε προς πώληση αποτιμάται και διαπραγματεύεται."

    Εννοείς όπως έγινε με τον ΟΤΕ; Που ήταν κερδοφόρος και χαρίστηκε στην τιμή του κέρδους που είχε μέσα σε ένα μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η κατεύθυνσίς σας είναι τελείως νεοφιλελεύθερη(παγκόσμια διακυβέρνησις) γι'αυτό χειροκροτείτε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις όπως και αν γίνουν.

    Η οικονομία δεν είναι το παν.Έχουμε ξαναχρεωκοπήσει.Τα εθνικά συμφέροντα είναι το κεντρικό ζήτημα.

    Αφού έχετε πρόβλημα με τους δημοσίους υπαλλήλους γιατί δεν εμμένετε στην εξυγίανσι με κατάργηση θέσεων και απολύσεις που είχε πει ο Πάγκαλος; Όχι, εκχώρισι στις αγορές θέλετε οπωσδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α και μην ξεχνάμε ότι ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις φορτώνουν με συντάξεις το ΙΚΑ για την εθελουσία έξοδο τών επιπλέον υπαλλήλων σε κάθε ιδιωτικοποίησι και δίνουν και τεράστιες αποζημιώσεις.Όπως με την Ολυμπιακή που είχαμε 40άρηδες με σύνταξι 2000 ευρώ και 300.000 ευρώ αποζημίωσι. Μήπως εσείς είσαστε στο απέναντι στρατόπεδο τής εθελουσίας εξόδου και χειροκροτείτε τις ιδιωτικοποιήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΟΤΕ πουλιόταν για χρόνια όπως γράφτηκε σε ενα προηγούμενο άρθρο μέσω χρηματιστηρίου απο εποχές Σημίτη και μετά. Το δημόσιο ξέμεινε με ένα ποσοστό της τάξης του 25% (απο 100% που κατείχε) και έδωσε ένα 3% προς 29 ευρώ/μετοχή αντί για 10 ευρώ που ήταν η τιμή του χρηματιστηρίου.
    Απο κει και πέρα ΣΥΝ-διοικούνε τον ΟΤΕ και τίποτε παραπάνω.
    Εαν εννοείς ξεπούλημα το 3% οκ.
    απλά οταν κατέχεις το 30% ενός οργανισμού (Deutsche Telekom) δεν μπορείς επ άπειρον να είσαι εκτός των αποφάσεων της εταιρίας. Οπότε για ξεπούλημα ψάξτε απο το '95 και μετά.
    Εξάλλου είναι κοινό μυστικό το βόλεμα χιλιάδων ψηφοφόρων και οι μίζες δισεκατομμυρίων που βούλιαζαν τον οργανισμό. Εκτός και αν αυτά δεν έχουν σημασία.
    Εν ολίγοις. Το δημόσιο έχει ένα 25% των μετοχών και των κερδών αντίστοιχα. Αυτό που πουλήθηκε είναι το 3% σε πολύ καλύτερη τιμή απο αυτήν της αγοράς + το μάνατζμεντ που δεν ήταν ποτέ το μεγάλο όπλο του δημοσίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ακόμα δεν κατάλαβες τι έρχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπερ της εθελουσίας? Καθόλου. Ήταν και αυτό μια πολιτική αλητεία όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων για να μαζέψουν ψηφους. Μια διαδικασία που δεν προβλεπόταν πουθενά αλλά έχε χάρη το ''Πολιτικό κόστος''. Κοινώς μην τα βάλουμε με αυτούς γιατί...
    Προσφιλής πρακτική του Καραμανλή που τον έστειλε κατευθείαν σπίτι του.
    Οι κανονικές διαδικασίες προβλέπουν αποζημίωση σύμφωνα με το νόμο όπως και στις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα απλά.. δεν τηρήθηκε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το 17:13 δεν το έγραψα εγώ που σας υβρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ''Αφού έχετε πρόβλημα με τους δημοσίους υπαλλήλους γιατί δεν εμμένετε στην εξυγίανσι με κατάργηση θέσεων και απολύσεις που είχε πει ο Πάγκαλος; Όχι, εκχώρισι στις αγορές θέλετε οπωσδήποτε. ''
    Εμείς δεν θέλουμε τίποτε αγαπητέ ανώνυμε. Τα ελλείματα τόσων ετών και τους διαστημικούς μισθούς-επιδόματα τα πληρώνει ο λαός είτε το θέλετε είτε όχι. Όσοι θέλετε το κράτος - επιχειρηματία χειροκροτείτε τόσα χρόνια τις σπατάλες στο όνομα κάποιων ομιχλοδών εθνικών συμφερόντων. Τα εθνικά συμφέροντα αγαπητέ μου φίλε επιτάσσουν το άμεσο κλείσιμο αυτών των εγκληματικών οργανώσεων όπως ο ΟΣΕ και άλλοι. Πολύ όψιμο το ενδιαφέρον για εξυγίανση οργανισμών με άπειρες προσπάθειες να εξυγιανθούν στο παρελθόν. Τώρα γιατί να γίνει κάτι? Για να έχουμε μια άλλη κυβέρνηση σε 10 χρόνια και να βουλιάξει απο την αρχή τον ''εξυγιανμένο'' ΟΣΕ βολεύοντας τα δικά της παιδιά? Όχι καλέ μου φίλε, το έχουμε δεί το έργο και δεν μας άρεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη