Δεύτερο κύμα απογραφής και μετά το μεγάλο μάτς : Ενιαίο Μισθολόγιο

Το πρώτο κύμα απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων ολοκληρώθηκε χθες : Δηλώθηκαν 765.000 υπάλληλοι που εργάζονται με οποιαδήποτε σχέση (μόνιμοι, αορίστου, συμβασιούχοι) στο στενό δημόσιο τομέα (υπουργεία, σώματα ασφαλείας, στρατιωτικοί, δικαστικοί) και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Το δεύτερο κύμα θα προκύψει από φθινόπωρο και θα αφορά τη μεγάλη μάζα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ. Για την πρώτη κατηγορία, αφού το κράτος έμαθε...πόσους εργαζομένους έχει, βάζει μπροστά και το νέο σύστημα μισθοδοσίας τους, δηλαδή την Ενιαία Αρχή Πληρωμών που θα εποπτεύεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και θα υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης.

Το μεγάλο <<ματς>> ωστόσο θα δοθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2011, όταν θα τεθεί σε εφαρμογή το περίφημο Ενιαίο Μισθολόγιο : Μέσω αυτού, θα πάψει το κάθε υπουργείο να πληρώνει από δικό του ταμείο τα επιδόματα των δικών του υπαλλήλων και θα εξομοιωθούν οι μισθοί όλων των δημοσίων ανάλογα με το βαθμό, την προυπηρεσία και τα λοιπά αντικειμενικά προσόντα. Γιατί αναμένεται <<ματς>>;

Διότι τα εναπομείναντα επιδόματα θα ενσωματωθούν στους βασικούς μισθούς που θα είναι ίδιοι από υπηρεσία σε υπηρεσία-σε αντίθεση με το ισχύον καθεστώς, όπου το ένα υπουργείο εμφανιζόταν γαλαντόμο και το άλλο...με καβούρια στο ταμείο του.
Εκεί να δείτε <<κλάμα>>...
πηγή
κεφάλαιο

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη