H τρόϊκα προβλέπει εκτίναξη της ανεργίας

Εκτίναξη της ανεργίας πάνω από το 14% για το 2011, που σημαίνει περισσότερους από 720.000 ανέργους, προέβλεψε ο επικεφαλής της τρόϊκας Πωλ Τόμσεν και επεσήμανε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι η πιο δύσκολη της επόμενης τριετίας.

Ήδη στο 1ο τρίμηνο του 2010 η ανεργία σκαρφάλωσε στο 11,7% από το 9,3% που ήταν το 2009 στο αντίστοιχο τρίμηνο.
Ο αριθμός των καταγεγραμμένων από τη στατιστική υπηρεσία ανέργων, ενώ τον Απρίλιο του 2009 ήταν 467.000, τον Απρίλιο του 2010 εκτινάχθηκε στους 597.000. Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ εκτιμά ότι από τον Σεπτέμβριο, μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου, και μέχρι τον Δεκέμβριο οι άνεργοι ενδέχεται να πλησιάσουν και το 1 εκ.

Ο υπουργός Εργασίας απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους εργοδότες που εισφοροδιαφεύγουν χρησιμοποιώντας ανασφάλιστους υπαλλήλους και τόνισε πως αν χρειαστεί θα κλείσουν και εταιρίες εάν δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους στο ΙΚΑ.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, κάθε μήνα μόνο το ΙΚΑ χάνει κάθε μήνα περίπου 550 εκ ευρώ από εισφοροδιαφυγή, η οποία ετησίως ξεπερνά τα 6,5 δις για το ΙΚΑ και πλησιάζει το κολοσσιαίο ποσό των 9 δις ετησίως για όλα τα ταμεία. Οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι ξεπερνούν το 1,1 εκ...

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΙΚΑ ζητά ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών μέσω μετατάξεων αφού μόνο το τελευταίο τρίμηνο περισσότερα από 1.000 έμπειρα στελέχη βγήκαν στη σύνταξη.
Από την ερχόμενη δευτέρα μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου μικτά κλιμάκια ελεγκτών του ΙΚΑ και της επιθεώρησης εργασίας θα κάνουν σαρωτικούς ελέγχους σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Κέρκυρα, και Πελοπόννησο.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη