Αυτό θα είναι το Internet Explorer 9

Τις τελευταίες ημέρες διέρρευσαν κάποια στοιχεία σχετικά με το πρώτο screenshot από τελικό γραφικό περιβάλλον της επόμενης έκδοσης (9) του Internet Explorer. Μέχρι τώρα η Microsoft είχε διαθέσει στους Web developers κάποιες εκδόσεις preview του Internet Explorer 9, οι οποίες όμως δεν διέθεταν το τελικό γραφικό περιβάλλον του. Σκοπός των εκδόσεων αυτών ήταν να ελεγχθεί η σωστή απεικόνιση των ιστοσελίδων και των Web εφαρμογών στον IE9 σε πρώτη φάση και όχι ακόμη η δοκιμή των τελικών δυνατοτήτων του.

Τώρα όμως, δημοσιογράφος του ZDnet δημοσίευσε στο blog της ένα screenshot που βρήκε στο ρωσικό site της Microsoft από τον Internet Explorer 9. Το ρωσικό site έχει ήδη αποσύρει το screenshot, όμως η δημοσιογράφος του ZDnet πρόλαβε να το αποθηκεύσει και να το δημοσιεύσει.

Αν και το screenshot δεν είναι σε φυσική ανάλυση αλλά σε σμίκρυνση, μπορούμε να βγάλουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα για το πως θα είναι ο Internet Explorer 9. Πιθανώς να θυμίζει κάτι μεταξύ Chrome και Firefox. Για παράδειγμα τα κουμπιά μετακίνησης στην προηγούμενη και επόμενη σελίδα μοιάζουν με αυτά του Firefox, ενώ η γραμμή διευθύνσεων έχει ένα χαρακτηριστικό του Chrome: μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν πεδίο αναζήτησης. Δηλαδή αντί για κάποια διεύθυνση, μπορείτε να γράψετε εκεί κάποιες λέξεις-κλειδιά για τις οποίες θέλετε να κάνετε αναζήτηση στο Web...

Επίσης, θα παρέχεται η δυνατότητα στον χρήστη να μετακινεί μια καρτέλα από τον Internet Explorer 9 στη γραμμή εργασιών (taskbar) των Windows 7, οπότε το link προς το site που περιείχε η καρτέλα θα “καρφιτσώνεται” στην taskbar για άμεση πρόσβαση στο μέλλον.

Η πρώτη public beta του Internet Explorer 9, η οποία θα περιλαμβάνει και το γραφικό περιβάλλον του, αναμένεται να διατεθεί στο ευρύ κοινό στις 15 Σεπτεμβρίου, μετά από επίσημη παρουσίαση Τύπου της Microsoft.

πηγή: techteam.gr

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη