1 απριλιου 2011 ο γενικος δεικτης του Χ.Α στις 324 μοναδες; Πρωταπριλιατικο αστειο;


Πρόκειται για ένα ‘’παιχνίδι’’ με τα σχήματα που δημοσίευσε πρώτος ο αγαπητός Δημήτρης Γονιδάκης, τεχνικός αναλυτής του Χ.Α...
που αρθρογραφεί τα τελευταία χρόνια στην ιστοσελίδα fmvoice. Τι έκανε; Απλά ένωσε τις δύο ιστορικές κορυφές του χρηματιστηρίου, το ‘99 και το 2007. Αφαιρώντας τα ιστορικά υψηλά από τα χαμηλά κατέληξε στο νούμερο : 324 μονάδες!(φώτο)

Όταν πρωτοδημοσιεύτηκε (νομίζω το 2008) φαινόταν εξαιρετικά τραβηγμένο. Έλεγε κάποιος : ‘’καλή και χρυσή η τεχνική ανάλυση αλλά για να γίνει αυτό πραγματικότητα πρέπει να γίνει ο απόλυτος πανικός’’. Γιατί το ανέσυρα δύο χρόνια μετά από το αρχείο μου; Μα γιατί έχει γίνει ο απόλυτος πανικός!...

Από τότε έχει συμβεί η παγκόσμια πιστωτική κρίση, με τα δάνεια υψηλού ρίσκου από τα καλόπαιδα της Wall Street, η κρίση χρέους παγκοσμίως - βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας και η επίσημη πτώχευση της χώρας τον Μάιο του 2010 που μας έριξε κατευθείαν στην αγκαλιά του ΔΝΤ.

Βέβαια μέχρι τις 324 μονάδες έχουμε ακόμα 1294 μονάδες προς τα κάτω θα πει κάποιος. Σωστό. Και από τις 5.200 μονάδες του 2008 μέχρι τις 1600 του σήμερα δεν μεσολάβησαν παρά δύο χρόνια μπορώ να του πω εγώ. Αλλά είναι και κάτι άλλο που ενισχύει το ανωτέρω σενάριο.

Το διάγραμμα του Μπένερ. Κυκλοφόρησε το 1902 και ορίζει έτη κορυφών και πυθμένων με εκπληκτική ακρίβεια (φώτο δεξιά). Μαντέψτε τώρα ποιο είναι το έτος πυθμένας κατά τον Μπένερ. Σωστά, το 2011! Όλα τα παραπάνω μπορεί να αποδειχτούν απλές ασκήσεις επί χάρτου και τίποτε παραπάνω, μπορεί και να είναι η αυριανή τραγική πραγματικότητα. Θα περιμένουμε τις όποιες οικονομικές και –σίγουρα- πολιτικές εξελίξεις στις οθόνες των υπολογιστών μας.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη