Κόμμα.... bloggers?

Όλοι στα blogs μιλάμε για αλλαγές και αλλαγές και πάλι αλλαγές. Διψάμε γι’ αυτές και το δείχνουμε σε κάθε μας ανάρτηση. Οι αλλαγές όμως στα πολιτικά πράγματα και στη ζωή γύρω μας γίνονται μέσω της βουλής. Ούτε μέσω καταγγελιών ούτε μέσω σάτιρας και αποκαλύψεων, καθώς τα δελτία ειδήσεων, για παράδειγμα, δεν μπορούν να χτυπηθούν. Βλέπουμε χρόνια και χρόνια γύρω μας το πόσο επηρεάζουν τον κόσμο και τις κάλπες.

Πολλά blog έχουν χιλιάδες αναγνώστες την ημέρα που φτάνουν να ξεπερνάνε ακόμη και παραδοσιακά ενημερωτικά site συγκεντρώνοντας μεγάλη δύναμη στα χέρια τους. Η πιο απλή ερώτηση που έρχεται στο μυαλό κάποιου είναι η εξής : Ποτέ κανείς δεν σκέφτηκε να δημιουργήσει ένα κόμμα των ''bloggers''; Και η ερώτηση είναι απλή γιατί το όριο εισόδου στη βουλή π.χ. είναι 180.000 ψήφοι, νούμερο πολύ μικρότερο της ημερήσιας επισκεψιμότητας αθροιστικά των μεγάλων ελληνικών blog.

Υπάρχει βέβαια ένα πρόβλημα : τα κομματικά blog. Αλλά και αυτά ακόμη θα αλλάξουν άποψη όταν πιστέψουν ότι η δυναμική τους είναι τεράστια και δεν χρειάζεται να υπηρετούν κανέναν άλλο πέρα από τον εαυτό τους. Όταν νιώσουν την δίψα του κόσμου για κάτι καινούριο και άφθαρτο που θα το πιστέψουν και θα το στηρίξουν βυθισμένοι στην απόγνωση και στην ανυπαρξία εναλλακτικών λύσεων.

180 χιλιάδες ψήφοι στέλνουν 10 bloggers στη βουλή. Αλλά και λιγότεροι να είναι οι ψήφοι η πρώτη γροθιά στο στομάχι της σκληροπυρηνικής επαγγελματικής πολιτικής θα έχει πέσει. Αυτή είναι η τελευταία ανάρτηση που κρεμιέται στο 29-26 και έχει τον συμβολισμό της. Από δω και πέρα θα φιλοξενούμαι στο http://himaira.blogspot.com/ με την ελπίδα ότι… τελικά κάτι θα αλλάξει.

3 Σχόλια

  1. πολυ φοβαμαι πως η εξουσια φθειρει ακομα και τον πολεμιστη της (δια)φθορας. Πως βλεπεις την τυχη ενος τετοιου κομματος :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η πορεία ενός τέτοιου κόμματος σίγουρα δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα και κάθε άλλο παρά λαμπρή και ηρωική θα είναι.
    Σίγουρα θα είναι όμως μια αρχή. Απο κάπου πρέπει να ξεκινήσει αυτή η επανάσταση των πολιτών και δεν μπορώ να βρώ προσφορότερο τόπο απο αυτό των ιστολογίων.
    Η εποχή μας δεν προσφέρεται για πορείες και συγκεντρώσεις σε σπίτια όπως κάποτε. Θα είναι μια εντυπωσιακή ηλεκτρονική επανάσταση που θα πάρει κάποια στιγμή τα πρόσωπα κάποιων θαρραλέων που θα μπούν μπροστά.
    Κάποια στιγμή είναι βέβαιο οτι θα γίνει απλά κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει το πότε.
    Απο κει και πέρα η διαφθορά του αδιάφθορου που αναφέρεις έρχεται σε δεύτερο χρόνο. Προυποθέτει την αποδοχή και είσοδο κάποιου κομματικού σχήματος στη βουλή. Και σίγουρα η πιθανή μελλοντική διαφθορά δεν μπορεί να σταματήσει το σήμερα, tο σήμερα oπου όλοι βράζουν και είναι έτοιμοι για πράγματα πολύ πιο ακραία απο το να ψηφίσουν απλά ένα κόμμα των bloggers...
    Υ.Γ Θυμίζω την είσοδο των torrent-άδων στο ευρωκοινοβούλιο στις τελευταίες εκλογές. Κλασσική περίπτωση κοινωνικής αγανάκτησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με αφορμή την ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη βουλή, κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό, για το θέμα της παράδοσης του μισού Ελληνικού Αιγαίου από την Ελληνική Κυβέρνηση στους Τούρκους θα ήθελα να τονίσω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία Εφιαλτική Εξέλιξη για τα Εθνικά μας θέματα. Ο κ Παπανδρέου παραδίδει το μισό Ελληνικό Αιγαίο στους Τούρκους χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση ούτε από την ΝΔ ούτε από το υποτίθεται Εθνικιστικό ΛΑΟΣ, ούτε φυσικά από τον κατ’ εξοχήν άνθρωπο των Αμερικάνων στην Ελλάδα την Ντόρα Μητσοτάκη. Εξυφαίνεται μια συνωμοσία μέσα στη σιωπή και είναι προς τιμή του ΚΚΕ και της κας Κανέλλη που αναγάγουν το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα. Φοβάμαι βέβαια ότι με μόνη την αντίδραση του ΚΚΕ (δεν ξέρω για την υπόλοιπη αριστερά (ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) γιατί μας έχει συνηθίσει όταν μιλούμε για Εθνικά Θέματα να μας λέει Εθνικιστές) δεν έχουμε πολλές πιθανότητες για θετική εξέλιξη. Εξ άλλου ο Ελληνικός λαός πνιγμένος μέσα στα οικονομικά προβλήματα της κρίσης λίγη προσοχή θα δώσει στο θέμα. Επίσης ο τύπος και η τηλεόραση έχει μηδενίσει το θέμα με εξαίρεση την εφημερίδα Ελευθεροτυπία που με αρκετά άρθρα (Κύρα Αδάμ κλπ) θέτει το θέμα συνεχώς. Δεν ξέρω πως μπορεί να αντιδράσουμε σε αυτή την συνωμοσία. Εύχομαι το θέμα να γίνει πρώτης προτεραιότητας στα δημοκρατικά μπλογκς τα μόνα σχεδόν που βρίσκονται έξω από την συνωμοσία αυτή.Με αφορμή την ομιλία της Λιάνας Κανέλλη στη βουλή, κατά την συζήτηση για τον προϋπολογισμό, για το θέμα της παράδοσης του μισού Ελληνικού Αιγαίου από την Ελληνική Κυβέρνηση στους Τούρκους θα ήθελα να τονίσω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία Εφιαλτική Εξέλιξη για τα Εθνικά μας θέματα. Ο κ Παπανδρέου παραδίδει το μισό Ελληνικό Αιγαίο στους Τούρκους χωρίς να υπάρχει ουσιαστική αντίδραση ούτε από την ΝΔ ούτε από το υποτίθεται Εθνικιστικό ΛΑΟΣ, ούτε φυσικά από τον κατ’ εξοχήν άνθρωπο των Αμερικάνων στην Ελλάδα την Ντόρα Μητσοτάκη. Εξυφαίνεται μια συνωμοσία μέσα στη σιωπή και είναι προς τιμή του ΚΚΕ και της κας Κανέλλη που αναγάγουν το θέμα σε πρώτη προτεραιότητα. Φοβάμαι βέβαια ότι με μόνη την αντίδραση του ΚΚΕ (δεν ξέρω για την υπόλοιπη αριστερά (ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ) γιατί μας έχει συνηθίσει όταν μιλούμε για Εθνικά Θέματα να μας λέει Εθνικιστές) δεν έχουμε πολλές πιθανότητες για θετική εξέλιξη. Εξ άλλου ο Ελληνικός λαός πνιγμένος μέσα στα οικονομικά προβλήματα της κρίσης λίγη προσοχή θα δώσει στο θέμα. Επίσης ο τύπος και η τηλεόραση έχει μηδενίσει το θέμα με εξαίρεση την εφημερίδα Ελευθεροτυπία που με αρκετά άρθρα (Κύρα Αδάμ κλπ) θέτει το θέμα συνεχώς. Δεν ξέρω πως μπορεί να αντιδράσουμε σε αυτή την συνωμοσία. Εύχομαι το θέμα να γίνει πρώτης προτεραιότητας στα δημοκρατικά μπλογκς τα μόνα σχεδόν που βρίσκονται έξω από την συνωμοσία αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη