ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ «Το νερό μάς ενώνει» (ή αλλιώς να' χαμε να λέγαμε...)

Πράσινα άλογα θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του άρθρου. Ανασύραμε μια απλή είδηση από το αρχείο για να δείξουμε ακόμη μια φορά ότι ο πρωθυπουργός κινείται, από παλιά, σε ένα παράλληλο σύμπαν σε σχέση με τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Η είδηση των ''ΝΕΩΝ'' τον Μάιο του 2003 μιλά για νέους τρόπους προσέγγισης με την Τουρκία με βάση την ''πράσινη'' διπλωματία(?). Ένας τρόπος στο μυαλό του Γ. Παπανδρέου, τότε, ήταν να παίρνουν τα ελληνικά νησιά νερό από την Τουρκία, μια πράξη-βάση ειρήνης.

Έχω ξαναγράψει ότι προσωπικά δεν έχω δει ποτέ άλλον άνθρωπο με τόσες πολλές δραστηριότητες από τη μία και τόσο μηδενικό έργο από την άλλη. Όρεξη να έχετε να ψάξετε σε εφημερίδες με αρχείο και να δείτε πρωτοβουλίες επί πρωτοβουλιών χωρίς κανένα μα κανένα αποτέλεσμα. Τρανό παράδειγμα η προσέγγιση με την Τουρκία, μετά από εκατομμύρια χιλιόμετρα ταξιδιών του Παπανδρέου απ’ το ‘98 εως το 2004 στο τρίγωνο Αθήνα-Άγκυρα-Ουάσιγκτον και το αποτέλεσμα ; τίποτα...

Το τραγικότερο όλων είναι ότι τον Οκτώβριο του 2009 είχαν δημιουργηθεί ελπίδες στον απλό κόσμο, ότι ο Παπανδρέου θα ήταν η λύση στα προβλήματα του. Οι γνωρίζοντες τα λίγο παραμέσα έλεγαν ότι αυτό είναι ανέκδοτο και εκ των υστέρων έχουν μάλλον δίκιο. Όλοι έχουμε αυτιά, μάτια και κρίση. Θα συμβούλευα αυτό τον απλό κόσμο που έχει τυραννήσει τόσο πολύ την Ελλάδα με τις επιλογές του, κάποια στιγμή να τα ενεργοποιήσει ή να σταματήσει επιτέλους να ψηφίζει!

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη