Εκατομμυριούχοι με μηδενικές δηλώσεις

Χιλιάδες επιχειρηματίες που συμπλήρωσαν «λάθος» ποσά στη φορολογική τους δήλωση ως αμοιβές ή «ξέχασαν» ακόμα και να υποβάλουν δήλωση έχει εντοπίσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών. Χθες, η ΓΓΠΣ ανακοίνωσε κάποιες από τις περιπτώσεις επιχειρηματιών οι οποίοι είχαν για το οικονομικό έτος 2009 (εισοδήματα του 2008) συνολικές αποδοχές ύψους 1,28 εκατ. ευρώ και όλοι μαζί δήλωσαν στην εφορία μόλις 57.647 ευρώ. Δηλαδή, απέκρυψαν εισόδημα ύψους 1,22 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, υπήρξαν δύο περιπτώσεις επιχειρηματιών που δήλωσαν εισόδημα μηδέν (ο ένας είχε αμοιβές 338,600 ευρώ και ο άλλος 117,900 ευρώ), ενώ άλλοι δύο επιχειρηματίες δεν έκαναν καν δήλωση.

Η ΓΓΠΣ εντόπισε, όμως, αντίστοιχες υποθέσεις και από τις δηλώσεις που κατατέθηκαν φέτος και αφορούσαν τα εισοδήματα του 2009. Σε μία από τις περιπτώσεις που έχει εντοπίσει η Γενική Γραμματεία, ο επιχειρηματίας έλαβε από την εταιρεία στην οποία συμμετείχε επιχειρηματική αμοιβή ύψους 107.079,82 ευρώ και στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος ενέγραψε το ποσό των 10.779,82 ευρώ. «Ξεχασε», δηλαδή, ένα μηδενικό.

1 Σχόλια

  1. Να εξηγήσω τα εξής.

    ΟΛΟΙ οι κλέφτες είναι νόμιμοι και δεν μπορεί να τους αγγίξη κανείς.

    Π.χ. Μεγαλογιατρός στο κολωνάκι δεν δηλώνει τίποτα και έχει 5 βίλλες.

    Με εγγύησι τις τεράστιες καταθέσεις του οι οποίες δεν μπορούν ούτε να φανούν πολλές φορές, έχει πάρει δάνειο με 1% επιτόκιο για 40 χρόνια εξόφλησι και έτσι αγόρασε τις βίλλες.Άρα αφού έχει δανειστεί δεν φαίνεται πουθενά ότι έχει βρει από κάπου τόσα λεφτά.

    Άλλο παράδειγμα είναι το πολύπλοκο και επιτήδειο νομικό σύστημα τών διαφόρων τύπων επιχειρήσεων.Νομικά σε μια μεγάλη απάτη φταίει το νομικό πρόσωπο της εταιρείας και όχι οι μέτοχοι.Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να κλείσης την επιχείρησι και αν το νομικό καθεστώς της εταιρείας λέει ότι η εταιρεία δεν φέρει την ευθύνη για το 100% τού κεφαλαίου της δεν μπορείς καν να κατάσχης τα κλεμμένα τα οποία περνάνε στους μετόχους αυτόματα.

    Αν έχετε προσέξει τα ΜΜΕ λένε συνήθως "στο στόχαστρο οι τάδε" δεν έχει ακουστεί ποτέ τελεσίδικη απόφασις όπου να λέει ο τάδε θα πληρώση. Το ότι είσαι στο στόχαστρο δεν σημαίνει ότι θα πληρώσης. Απλά θα έρθη το ΣΔΟΕ και θα σου πη "τί είναι αυτά κύριε;" και θα πης "σύμφωνα με τον τάδε νόμο αυτά είναι έτσι και έτσι και έτσι άρα είμαι νόμιμος", και θα σου πουν συγγνώμη για την ταλαιπωρία και θα φύγουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη